Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » ÉK-en a legnagyobb az esély a fehér karácsonyra

ÉK-en a legnagyobb az esély a fehér karácsonyra

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. december 17. vasárnap, 08:40 | Módosítva: több mint fél éve

Változékony időt hoz a karácsony előtti hét, így még mindig bizonytalan a fehér karácsony esélye. Északkeleten azonban nagy eséllyel fehér lehet a táj december 24-én.
 
Hétfőn változóan felhős időre számíthatunk, komoly csapadék nélkül. Az ÉNy-i szél megélénkül. Reggel országos fagy várható -6 és 0 fok közötti értékekkel, délután +2 fok körüli értékeket mérhetünk. 
 
Kedden estig többórás napsütés valószínű, majd este a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, és kisebb havazás is kialakulhat. Marad a hideg téli idő +1 fok körüli maximumokkal.
 
Szerdán erősen felhős, több helyen tartósan ködös időre van kilátás. A nyugati tájakon főleg hajnalban, reggel szállingózhat a hó. -1 és +3 fok között alakul a hőmérséklet csúcsértéke.
 
Csütörtökön fokozatosan beborul az ég, és egyre többfelé számíthatunk csapadékra: eleinte mindenhol havazás valószínű, majd nyugaton havas eső, eső is lehet. Az ÉNy-i szél megerősödik. A délutáni órák hőmérséklet +2 fok körül alakul.
 
Pénteken marad a borongós idő, többfelé csapadékkal: ekkor már nagyrészt eső, havas eső várható, de ÉK-en végig maradhat a szilárd halmazállapot. Viharossá fokozódhat az ÉNy-i szél. 1-7 fok közé enyhül a levegő.
 
Szombaton marad az erősen felhős idő, a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből szórványosan alakulhat ki havazás, hózápor. 
 
Vasárnap, szenteste napján változóan felhős idő ígérkezik, több helyen napsütéssel. Elvétve előfordulhat hózápor, vagy hószállingózás.
 

Címkék: fagyos nap, karácsony, havazás, december, változékony
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?