Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Média: Elhunyt H. Bóna Márta

Média: Elhunyt H. Bóna Márta

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. május 31. kedd, 12:45 | Módosítva: több mint 5 éve

forrás: Hirado.hu/Mti új Médiaforrás: Hirado.hu/Mti új MédiaHatvanhat éves korában elhunyt H. Bóna Márta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

H. Bóna Márta az Országos Meteorológiai Szolgálatnál több, mint 40 évig dolgozott. 2010-ben egy nézői felmérés alapján a leghitelesebb meteorológusnak választották. H. Bóna Márta felvidéki családba született, iskoláit a dunántúli Rácalmáson, majd Székesfehérváron végezte. Később Budapesten az ELTE matematika-fizika szakára járt, majd meteorológiát hallgatott.

Sok-sok időjárás iránt érdeklődő fiatal népszerű meteorológusa volt, a hazai hobbi/magán meteorológus közösség tisztelettel beszélt róla és példaképnek tekintette. A Köpönyeg.hu a közössége nevében ezúton fejezi ki részvétét.

H. Bóna Márta, nyugodjék békében.


Címkék: tudomány, meteorológia, média
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!