Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Itt van az ősz, itt van újra!

Itt van az ősz, itt van újra!

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. szeptember 19. hétfő, 10:01 | Módosítva: több mint 1 hónapja

Gabor Havel PhotoGabor Havel PhotoIgazi őszi időre van kilátás ezen a héten, a hőmérséklet a sokéves átlag köré csökken.
 
Kedden napközben fokozatosan csökken a felhőzet, észak felől egyre többfelé bukkan elő a nap. Reggel a délkeleti tájakon még előfordulhat eső, zápor, később megszűnik a csapadék. Az északi szél többfelé lesz élénk. Folytatódik a lehűlés: délután már csak 15 és 22 fok között alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás érvényesül.
 
Szerdán változóan felhős lesz az ég. Északkeleten fordulhat elő egy-egy zápor. A változó irányú szél mérséklet marad. 15-19 fok közötti értékeket mérhetünk délután.
 
Csütörtökün a nap első felében változóan, délután már gyengén felhős lesz az ég. Kicsi az esély csapadékra. Gyenge lesz a légmozgás. A csúcsérték 15 és 20 fok között alakul.
 
Pénteken többórás napsütésre, kevés felhőre van kilátás. Eső nem valószínű. Reggel csak 3 és 9, délután 17 és 21 fok közötti értékeket mérhetünk.
 
Szombaton erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon többfelé, máshol csak elszórtan alakul ki gyenge eső, záporeső. Az északnyugati szél megerősödik. 18 fok körül alakul a maximum.
 
Vasárnap változóan felhős lesz az ég, a több napsütés délelőtt ígérkezik. Reggel többfelé válik párássá a levegő. 17 és 21 fok között alakulhat a hőmérséklet délután.
 

Címkék: felhő, ősz, lehűlés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!