Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » A nyár végére jön az igazi strandidő!

A nyár végére jön az igazi strandidő!

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. augusztus 22. hétfő, 10:03 | Módosítva: több mint 2 hónapja

hajozas.huhajozas.huA következő napokban melegszik a levegő, és egyre több napsütés várható. Az idei nyár igazi strandidővel búcsúzhat!
 
Kedden napközben északnyugat, észak felől csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Reggel a déli tájakon még előfordulhat gyenge eső, zápor. Élénk lesz az északi szél. 26 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Szűnő hidegfronti hatással számolhatunk.
 
Szerdán szikrázóan napos, tiszta idő lesz. A néha megnövekvő gomolyokból esetleg az Északi-középhegység fordul elő zápor. Reggel 15, délután 27 fok körüli értékeket mérhetünk.
 
Csütörtökön ragyogó időre van kilátás, sok napsütéssel. Szinte alig lesz felhő az égen. Eső kizárt. 27 és 32 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.
 
Pénteken derült, száraz idő várható. Eső nem alakul ki. 27 és 33 fok közötti meleg ígérkezik.
 
Hétvégén remek strandidő valószínű augusztus utolsó hétvégéjén. Sokat süt majd a nap, miközben tovább melegszik a levegő: országos hőség valószínű 29-34 fokos csúcsértékkel.
 

Címkék: meleg, hőség, száraz, nyár, napozás
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon II.

A szélsőségekkel foglalkozó cikkjeink ezen részében a fővárost és a Balatont érintő rekordokról, és más meteorológiai érdekességekről olvashatsz.

Lexikon: időjárási rekordok Magyarországon I.

Korábbi lexikon cikkünkben már olvashattatok a magyarországi rekordokról, de azóta megdőlt néhány adat, így kiegészítve és frissítve olvasgathattok újra erről a témáról. Nézzük most meg, milyen elképesztő szélsőségek voltak már hazánkban!