Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » 20-án napos, meleg idő lehet

20-án napos, meleg idő lehet

Szerző: mikes | Publikálva: 2016. augusztus 15. hétfő, 10:00 | Módosítva: több mint 1 hónapja

Szombatig gyakran alakulnak ki záporok, zivatarok; de augusztus 20-ára napos, meleg idő jöhet.
 
Kedden hajnalban délen még többfelé lehet zápor, zivatar. Napközben átmenetileg csökken, majd újra megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan alakul ki ismét zápor, zivatar (legkisebb eséllyel ÉNy-on). Az északi szél néha megélénkül. Az ország nagy részén 22 és 27 fok között, de délen 30 fok körül alakul a hőmérséklet.
 
Szerdán délutánig erősen gomolyfelhős lesz az ég, és többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Felhőszakadás is előfordul. Délutántól aztán csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen alakul ki csapadék. Mérsékelt marad a felmelegedés: 22 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk.
 
Csütörtökön a napsütés mellett gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet. Délelőtt még csak a Dunántúli tájakon, délután már a középső országrészben is előfordulhat zápor. Erősödik a nappali felmelegedés: 29 fok körüli maximumok lehetnek.
 
Pénteken erősen felhős lesz az ég. Az ország nyugati felén többfelé, keleten csak elszórtan valószínű zápor, zivatar. Nyugaton 20 és 25, keleten 26 és 32 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.
 
Szombaton, nemzeti ünnepünk napján napos, száraz idő várható. Kicsi az esély záporra, zivatarra. Hőség ígérkezik 30 fok körüli csúcsértékkel.
 
Vasárnap eleinte folytatódik a meleg, nyári idő, majd délután a magasra törő gomolyokból mind több helyen törnek ki zivatarok. A zivatarok megérkezte előtt 30-36 fokos értékekkel tetőzhet a hőség.
 

Címkék: csapadék, előrejelzés, nyár, zivatar
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: Júniusi népi megfigyelések

Talán Medárd napja a legfontosabb, de íme a többi népi meteorológiai megfigyelésekről híressé vált nap: