Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Add-onok

Tartalomjegyzék

  1. Bevezető
  2. Add-onok
  3. RSS (haladó)

Bevezető

Miért jók ezek neked?

A köpönyeg.hu időjárás add-onját használva saját időjárás-előrejelző bannered lesz az oldaladon. A banner naponta frissíti magát a köpönyeg.hu szerveréről, ezért mindig friss időjárás-előrejelzést mutat. Sőt, az RSS szolgáltatás segítségével testreszabható módon építheted be az aktuális időjárás és előrejelzési adatainkat az oldaladba.

Az oldalad ezáltal tartalmasabb lesz, és több látogatót fog vonzani.

Mi az add-on és az RSS?

Az add-on (add on: [eng] hozzáadni, hozzáilleszteni) olyan html kód, amelyet beilleszthetsz weboldaladba. Dinamikus, minden letöltéskor az aktuális előrejelzésnek megfelelően frissíti magát.

Az RSS a Really Simple Syndication (Igazán Egyszerű Hírszolgáltatás) angol kifejezés rövidítése.
E szolgáltatásunk segítségével a köpönyeg.hu közvetlen megtekintése nélkül értesülhetsz a legfrissebb előrejelzésről és az aktuális időjárásról. Ehhez valamilyen RSS olvasó program szükséges.
Ha értesz kicsit az XML-hez és valamilyen webes programozási nyelvhez (pl.: PHP, Perl, C#), akkor az RSS-t arra is használhatod, hogy teljesen egyedi módon beilleszd időjárás-előrejelzésünket és az aktuális időkép-elemeket a weboldaladba.

Mennyibe kerül?

Az időjárás add-on és az RSS szolgáltatás is ingyenes.
Az RSS beillesztése saját weboldalra a köpönyeg.hu mint forrás megjelölése és linkelése mellett ingyenes. A forrás megjelölésének elmulasztása szerzői jog megsértésének minősül!

Add-onok

Az alábbi legördülő menük segítségével válaszd ki a neked megfelelő időjárás vagy hójelentés addont. A kiválasztás után megjelenik az addon előnézeti képe úgy, ahogy az az oldalon majd látható. Az alatta lévő mezőben találod a beillesztéshez szükséges HTML kódot.

Időjárás add-onok

Méret: Régió:

Hójelentés add-onok

Méret: Régió: Szín:

RSS

RSS formában elérhető oldalunkról az aktuális rövidtávú előrejelzés régiós bontásban. Továbbá a hírcsatorna szolgáltatás tartalmazza néhány nagyváros (jelenleg Budapest, Debrecen, Kecskemét, Pápa, Pécs, Sármellék, Szeged, Szolnok és horvátországi Zadar) aktuális időjárási adatait, óránkénti frissítéssel.

Az RSS hírcsatornát eléred a régiós előrejelzési diagramok alatt lévő RSS RSS gombra kattintva. Bármilyen hírolvasó program segítségével felveheted hírforrásaid közé, így rendszeresen értesülhetsz az aktuális időjárásról, és rövid távú előrejelzést kaphatsz. Az RSS régióspecifikus, vagyis ha pl. a közeljövőben a pécsi időjárás érdekel, akkor a „Dél-dunántúli előrejelzési diagram” alatti RSS gombra kattints!

A időjárási adatok beillesztésével kapcsolatos további információkért kattints ide...